ΝΕ.Σ.Π.Α.Α : Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.


Αντιπροσωπεία της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α., συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο και του έθεσε σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Αστυνομικούς και εφάπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Μεταξύ άλλων τέθηκε με έμφαση, από τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Γραμμένου Ιωάννη,  η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης της μη παρουσίας των Αστυνομικών ως μαρτύρων στις συνεδριάσεις των Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων και αντί αυτής προτάθηκε να διαβάζονται οι καταθέσεις τους. Στην περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης μας θα υπάρχει οικονομικό όφελος για το δημόσιο, δεν θα υπάρχει περιττή ταλαιπωρία και δημόσια έκθεση των συναδέλφων και επίσης θα εξυπηρετηθεί και το υπηρεσιακό συμφέρον σε μια εποχή που υπάρχει σαφής έλλειψη Αστυνομικού προσωπικού.
Επίσης τέθηκε η ανάγκη τροποποίησης του νόμου για την διάθεση των κατασχεθέντων οχημάτων από την Αστυνομία, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να διατίθενται στις υπηρεσίες που έχουν χειριστεί τις σχετικές υποθέσεις που εμπλέκονται τα οχήματα αυτά.
Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός έδειξε να κατανοεί τα αιτήματα μας και ειδικότερα για το θέμα της μη παρουσίας των συναδέλφων μας στα Δικαστήρια, υποσχέθηκε να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, ενώ σύντομα θα επανεξετασθεί και η διαδικασία διάθεσης των κατασχεθέντων οχημάτων, καθώς ανάλογο θέμα έχει τεθεί και από πλευράς των Λιμενικών Υπαλλήλων.
                                                         ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                      ΩΡΑ για ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΤΕΛΟΣ στην ΑΔΡΑΝΕΙΑ


                                                                                                τα ιδρυτικά μέλη

                                                                                             http://nespaa.blogspot.gr/

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8889780353443991665

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item