ΠΟΑΣΥ: Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για συνάντηση

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUXbi1jZvyDQtIqe72Nm_p5eDGb2lX-S15L0Q60WWhxRsj0R7O
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 605/13/53
Προς:
Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ
Κύριε Υφυπουργέ,
Παρακολουθώντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και ειδικά τη δική σας ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι είστε διατεθειμένος να συγκρουστείτε με συμφέροντα και κατεστημένες πρακτικές στο χώρο του ποδοσφαίρου, της καλαθοσφαίρισης κλπ, με κύριο στόχο την επικράτηση του αθλητικού πνεύματος και την πάταξη των κυκλωμάτων.
Με την εφαρμογή του ν. 4326/15 θα εφαρμοστούν, όπως τονίσατε, αναγκαία μέτρα, ψηφισμένα από την προηγούμενη δεκαετία (ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύστημα παρακολούθησης, κάρτα φιλάθλου, εγγυητική επιστολή για απόκτηση άδειας συμμετοχής στα πρωταθλήματα), ενώ δεσμευτήκατε ότι από την 1/11/2015 θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα Α' Εθνικής ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου. Επίσης, ότι εντός του έτους θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους, θα προβλεφθεί δε νομοθετικά η ρύθμιση αυτή και θα υπάρξει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις Ι.Ε.Π.Υ.Α..
Κύριε Υφυπουργέ,
Επειδή, όλα αυτά, όπως κι εσείς τονίσατε, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τη βούλησή μας να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην καταπολέμηση της βίας στους αθλητικού χώρους και γενικότερα στην εξυγίανση του χώρου, με τη συμμετοχή μας στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, όπως είχατε συμφωνήσει κατά τη συνάντησή μας, στις 6 Μαρτίου 2015.
Προς τούτο παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικότερα τα κοινά σημεία μιας προσπάθειας που έπρεπε προ πολλού να είχε τους επιδιωκόμενους καρπούς.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 6243570066259373832

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item