Η Υ.ΜΕ.Τ εκπέμπει SOS !!!


Η έλλειψη προσωπικού στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα έχει πάρει πλέον διαστάσεις που οδηγούν μαθηματικά στην υπολειτουργία τους ή στη λειτουργία τους αλλά με συνέπεια τη σκληρή επιβάρυνση του προσωπικού. Ο περιβόητος επανασχεδιασμός κι επιμερισμός των δυνάμεων που έχουν απομείνει, παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες.
Η Ένωση Αθηνών αναδεικνύει πάντα τα κακώς κείμενα και τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, προτείνοντας όπου χρειάζεται λύσεις.
Η Υποδ/νση Μέτρων Τάξης (Υ.ΜΕ.Τ.) ανήκει στις υπηρεσίες όπου ο όγκος εργασίας και οι υπηρεσιακές απαιτήσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες με τον αριθμό αστυνομικών που την απαρτίζουν. Μία υπηρεσία πρώτης γραμμής που απασχολείται παντού, όπου υπάρχει αστυνομικό έργο, δράση και επιχείρηση (μέτρα, στόχοι, περιπολίες κ.ά) παραμένει όχι μόνο καθηλωμένη από αριθμό προσωπικού αλλά παρουσιάζει και συνεχώς μειωτική τάση. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει λάβει χώρα μια αποψίλωση της υπηρεσίας σε σημείο πλέον που οι καθημερινές όλο και αυξανόμενες ανάγκες να πραγματοποιούνται μετά βίας. Οι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, οι διαθέσεις, οι μεταθέσεις και τα κενά έχουν μετατρέψει την υπάρχουσα δύναμη περίπου στα 2/3 της οργανικής! Αν συνυπολογίσουμε ότι η Υ.ΜΕ.Τ. αντιμετωπίζει με μεγάλο αριθμό συναδέλφων το έκτακτο προσφυγικό ζήτημα και στους στόχους απασχολούνται καθημερινά 100 περίπου συνάδελφοι καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αποτελεί πλέον συνήθεια οι διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ. να απαρτίζονται από το 1/3 της προβλεπόμενης δύναμης θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή των διμοιριών, την αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχο αυτών. Υπηρεσιακός προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει, ενώ σε περιόδους προγραμματισμένων αδειών οι εναπομείναντες αστυνομικοί ξεχνούν τον όρο «ρεπό»! Το ίδιο διάστημα η κατάσταση των οχημάτων της υπηρεσίας που μεταφέρουν ανθρώπινες ζωές είναι σε άθλιο σημείο, με ελλιπή συντήρηση και χωρίς υλικοτεχνική ανανέωση.
Η Ένωση Αθηνών θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της ενίσχυσης της Υ.ΜΕ.Τ. γιατί σε αντίθετη περίπτωση η υπηρεσία θα πνέει τα λοίσθια. Επειδή είναι σε όλους γνωστό ότι δεν εισέρχονται, προς το παρόν, νέοι συνάδελφοι στο σώμα, πρέπει να βρεθεί η λύση εκ των ενόντων. Η φυσική ηγεσία οφείλει να καταμερίσει ορθολογικά τις αστυνομικές δυνάμεις που προκύπτουν ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσιακές συνθήκες και αυτό να βρίσκει αντανάκλαση στην κοινωνία. Αυτό είναι το ζητούμενό μας, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για όλους.

Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
              Αντιπρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας

                                               
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 8867986136549635195

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item