Ένωσης Αστυνομικών Σάμου: "Κρίση ήθους και έκπτωση αξιών! Θα είστε αμείλικτος κ. Υπουργέ;"

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsNeQNoqrZ0JcoUfDVN6HWf57oQZxKT68HcOgzo40nXkSp_Lse 
 
Κ. Υπουργέ,
      Με την ανάληψη των καθηκόντων σας θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που σας έχει ανατεθεί. Αφορμή για την επιστολή μας είναι το θέμα της βελτίωσης του κώδικα μεταθέσεων-μετακινήσεων του Αστυνομικού προσωπικού. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια εκατοντάδες συναδέλφους.

   Το ΠΔ100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού» το οποίο μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα καύχημα της Αστυνομίας διότι ήταν το πλέον αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων στα Σώματα Ασφαλείας, έχει καταντήσει ένα εργαλείο στα χέρια επιτήδειων «συναδέλφων», οι οποίοι καταχρώνται τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει το Π.Δ. για τις ευπαθείς ομάδες Αστυνομικών, προκειμένου να επιτύχουν δόλια, μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους μέσω κοινωνικών κριτηρίων, εις βάρος Αστυνομικών οι οποίοι συλλέγουν καρτερικά μόρια υπηρετώντας στην Αττική και σε ακριτικούς νομούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
        Εδώ και αρκετό καιρό η ομοσπονδία μας, έχει αρχίσει μια προσπάθεια βελτίωσης  του κώδικα μεταθέσεων καταθέτοντας επανειλημμένως συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να κλείσουν τα «παραθυράκια» που χρησιμοποιούνται κατά κόρον και να αποκατασταθεί επιτέλους το αίσθημα της δικαιοσύνης στη συνείδηση του Αστυνομικού όσον αφορά τις μεταθέσεις του Αστυνομικού προσωπικού. Τις δυο τελευταίες φορές οι διαδικασίες παγώσανε λόγω των εκλογών που προκηρύχθηκαν πηγαίνοντας πίσω για ακόμη μια φορά την διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο για την τροποποίηση  του ΠΔ.
      Όπως έχουμε αναφέρει σε προκατόχους σας, η δόλια κατάχρηση των ευεργετικών αυτών διατάξεων από Αστυνομικούς φανερώνει και μια άλλη κρίση, που κατά τη γνώμη μας είναι πολύ πιο σοβαρή και επικίνδυνη από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Φανερώνει την μεγάλη κρίση ήθους και την έκπτωση αξιών και ιδανικών του Έλληνα Αστυνομικού και τον ευτελισμό του θεσμού της οικογενείας. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί άραγε μια κατάσταση στην οποία κάποιος, χρησιμοποιεί το παιδί του, μέλος της οικογενείας του ή παρουσιάζει εαυτόν μη δυνάμενο να ανταπεξέλθει σε καθήκοντα μάχιμου Αστυνομικού, προκειμένου να μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων του; Εν τέλει η υπηρεσία τι έχει πράξει για τα φαινόμενα αυτά και για πόσο ακόμα θα επιτρέπει να υφίστανται;
Κ. Υπουργέ,
       Επειδή με την ανάληψη των καθηκόντων σας κάνατε γνωστό ότι, στόχος σας είναι η διαφάνεια, η τήρηση των νόμων, κανονισμών και αξιών όπως  αρμόζει και οφείλει να διάγει κάθε Έλληνας Αστυνομικός  και επειδή οι ανωτέρω περιπτώσεις τείνουν να γίνουν κανόνας στις μεταθέσεις των Αστυνομικών παρακαλούμε όπως, πρωτίστως  με τη δική σας αρωγή, του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της ΠΟΑΣΥ τροποποιηθεί το  σχετικό Π.Δ, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στη «βιομηχανία» παραγωγής αναξιοπαθούντων Αστυνομικών, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, αλλά και να προστατευτούν οι πραγματικά ευπαθείς ομάδες οι οποίες δικαιούνται να κάνουν χρήση ευεργετικών διατάξεων και τον προσεχή Φεβρουάριο οι αιτήσεις μετάθεσης να υποβληθούν με το νέο ΠΔ σε ισχύ.
                                                                             Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   
ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ Νικόλαος
– Ο –
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΟΥΡΗΣ Θωμάς
 

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 8025329819370627820

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item