Ενωση Θεσσαλονίκης: Προκλητικός αποκλεισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από την έκτακτη συνάντηση εκπροσώπων των Αστυνομιών της Ε.Ε.


http://www.eayth.gr/images/prosfyges.jpg 
Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 120/2015

   Προς: Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ
               κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ


   Κύριε Πρόεδρε,

   Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, τους εκπροσώπους όλων των Αστυνομιών των κρατών - μελών της Ε.Ε. πλην της Ελλάδας.
   Αν όντως, η συνάντηση έχει ως κεντρικό άξονα των συζητήσεων το μεταναστευτικό ζήτημα, την διαχείριση των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών, ο αποκλεισμός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αν μη τι άλλο προκλητικός.
   Αυτή η κίνηση των γερμανικών αρχών πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω και σε βάθος γιατί προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο για τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη αλλά και για τον υποτελή ρόλο των Ελλήνων Αστυνομικών στο πανευρωπαϊκό πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.
   Δεδομένης της καίριας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον χάρτη, η μη συμμετοχή μας σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς συνιστά υποβάθμιση τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της χώρας μας εν γένει.
   Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την εξασφάλιση των ισορροπιών στα σημεία εισόδου-εξόδου προσφύγων. Καμία απόφαση που μας αφορά δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή μας και να μας κοινοποιηθεί εκ των υστέρων ως τετελεσμένη.

   Κύριε Πρόεδρε,

   Ενόψει της ευρείας σύσκεψης στην Κω, την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει κλιμάκιο της EuroCop, με επικεφαλής την Πρόεδρό της κα Αnna Nellberg, και ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, θεωρούμε κρίσιμο να αναδειχθεί μεταξύ άλλων και ο αποκλεισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Τέλος, πρέπει να διαμηνυθεί προς πάσα κατεύθυνση η θέση της Ομοσπονδίας μας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 2050248910542447221

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item