Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. θύμα αθλητικής βίας διεκδικεί χρηματική αποζημίωση

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/02/03/epeisodia_aek6.jpg 

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 15.271,44 €, για βλάβες που υπέστη, διεκδικεί με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, από τον πρώην Δήμο Ιαλυσού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που υπηρέτησε επί σειράν ετών στη Ρόδο.

Όπως εκθέτει στην αγωγή του, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συστάθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία στις 19 Αυγούστου 2009, μετέβη στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ιαλυσού, που βρίσκεται στην οδό Φιλερήμου και ανήκει στο Δήμο Ιαλυσού και διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι:


– Δεν είχε προσκομιστεί οικοδομική άδεια για την αθλητική εγκατάσταση ή δικαιολογητικά νομιμοποίησής ή εξαίρεσής της από την κατεδάφιση,
– Δεν υπήρχε χώρος ιατρείου και ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός.
– Θα έπρεπε να τοποθετηθεί πτυσσόμενη φυσούνα στην είσοδο των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων, των διαιτητών και των γηπεδούχων, θα έπρεπε να κοπούν οι αντηρίδες και τα κάγκελα στις εξόδους των αποδυτηρίων διαιτητών, γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων.
– Στην κερκίδα των γηπεδούχων θα έπρεπε να ανυψωθεί το στηθαίο ασφάλειας στο τελευταίο επίπεδο και στο πλάι στα 1,20 μέτρα και να τοποθετηθεί πλέγμα, που θα κάλυπτε το ενδιάμεσο κενό στο στηθαίο (ανάμεσα στους σιδηροσωλήνες). Στον πρόβολο (πλάκα) πάνω από τις εξόδους των φιλοξενούμενων, γηπεδούχων, διαιτητών, θα έπρεπε να γίνει άμεσα η κατασκευή στηθαίου ασφαλείας, το οποίο απουσίαζε παντελώς με σοβαρότατο κίνδυνο πτώσης στο κενό. Στην ίδια εξέδρα, επίσης θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα σιδερένια στηρίγματα με το ξύλο στις θέσεις των επισήμων.
– Θα έπρεπε να κατασκευαστεί κιγκλίδωμα πριν την πόρτα, που οδηγεί στο σχολείο, ώστε να απομονώνει την κερκίδα των φιλοξενούμενων από τον υπόλοιπο χώρο περιμετρικά του γηπέδου, να αφαιρεθεί η σιδερένια πόρτα στην πλαϊνή είσοδο της κερκίδας των γηπεδούχων από την πλευρά του γηπέδου 5Χ5, και να τοποθετηθεί νέο κιγκλίδωμα που να εμποδίζει τη διέλευση θεατών προς την γωνία του γηπέδου και τη θέση του βοηθού διαιτητή.
– Θα έπρεπε να γίνει συντήρηση στα υφιστάμενα κιγκλιδώματα, στις σιδερένιες θύρες του γηπέδου και στα στηθαία ασφαλείας από σιδηροσωλήνες, να αφαιρεθεί η σκουριά και να βαφούν. Κάποια από τα φύλλα λαμαρίνας στις εξωτερικές θύρες έπρεπε να αντικατασταθούν. Θα έπρεπε επίσης να γίνει συντήρηση και επισκευή των πλεγμάτων στην πίσω πλευρά των εστιών.
– Θα έπρεπε να γίνει καθαρισμός σε ολόκληρη την αθλητική εγκατάσταση και να απομακρυνθούν μπάζα, αδρανή υλικά, μπετόβεργες, ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και ό,τι άλλο άχρηστο υλικό υπήρχε.


– Ο φωτισμός του γηπέδου εκρίθη ανεπαρκής για τη διεξαγωγή αγώνων.
Η Επιτροπή εισηγήθηκε τα ανωτέρω στο από 19/08/2009 πρακτικό της (αριθμός πρωτ. ΟΙΚ. 12/19-08-2009), το οποίο απεστάλη αυθημερόν στο δήμαρχο Ιαλυσού, και ανέφερε ρητά ότι αφού γίνει αποκατάσταση των ατελειών και των ελλείψεων, που αναφέρονται στο πρακτικό, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων, που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση, θα γίνει επανέλεγχος μετά από σχετική ειδοποίηση του ιδιοκτήτου της εγκατάστασης.
Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την υπ’ αριθμό 12167/28-08-2009 απόφασή του, χορήγησε προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Γήπεδο Ιαλυσού έως ότου η Επιτροπή διενεργούσε επανέλεγχο της εν λόγω αθλητικής εγκαταστάσεως.
Πράγματι, ενώ ο Δήμος Ιαλυσού δεν είχε ειδοποιήσει την αρμόδια Επιτροπή για επανέλεγχο της αθλητικής εγκατάστασης, λόγω μη αποκατάστασης των ατελειών και των ελλείψεων, που διαπίστωσε η τελευταία, και κυρίως πριν την απομάκρυνση μπαζών, αδρανών υλικών και μπετόβεργων, που υπήρχαν στην αθλητική εγκατάσταση, έδωσε την έγκριση για την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Β΄ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ της ομάδας του «ΔΙΑΓΟΡΑ Γ.Σ. Ρόδου» και της ομάδας του «ΟΦΗ Π.Α.Ε.» στις 12 Σεπτεμβρίου 2009, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως υψηλής επικινδυνότητας με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου.
Κατά την είσοδο των φιλάθλων στο Δημοτικό Γήπεδο Ιαλυσού έγινε αυστηρός σωματικός έλεγχος από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, λόγω της επικινδυνότητας του αγώνα.
Ωστόσο, κατά την προσέλευση φιλάθλων της ομάδας του «ΔΙΑΓΟΡΑ Γ.Σ. Ρόδου» στο Δημοτικό Γήπεδο Ιαλυσού, περί ώρα 14.45, εκσφενδονίστηκαν πέτρες και από φιλάθλους της ομάδας «Π.Α.Ε. ΟΦΗ», που βρίσκονταν εντός του γηπέδου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια πέτρα, που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά των φιλάθλων της ομάδας «ΔΙΑΓΟΡΑΣ Γ.Σ. ΡΟΔΟΥ», να τον χτυπήσει στο δεξί χέρι, ενώ βρισκόταν στο γήπεδο ως διμοιρίτης της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, μετέβη με το περιπολικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», όπου διαπιστώθηκε από ορθοπεδικό γιατρό, ότι υπέστη κάκωση της δεξιάς άκρας χείρας μετά από ρήψη πέτρας από τρίτο πρόσωπο.
Όπως εκθέτει κανείς από τους εναγόμενους δια των νομίμων εκπροσώπων τους δεν ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του και την ταλαιπωρία, που υπέστη από τις παραλείψεις τους. Στον ίδιο ποδοσφαιρικό αγώνα από ρίψη πέτρας τραυματίστηκε στο κεφάλι ένα ανήλικο αγοράκι. Είχαν συλληφθεί δύο άτομα για παράβαση του Αθλητικού Νόμου, επειδή εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ταυτόχρονα, λόγω του τραυματισμού του, διατάχθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σε βάρος του για τυχόν ευθύνη του σχετικά με τον τραυματισμό του, με κίνδυνο να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή, αν διαπιστωθεί αμέλειά του.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.



dimokratiki.gr-www.bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2463692218171228958

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item