Διαλύεται η Ομάδα Δέλτα-ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/omada-delta.jpg?itok=LnaodKyt

Σε αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας προχωράει η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανακοινώθηκε η κατάργηση της Ομάδας Δέλτα, η οποία θα διαλυθεί σε τρία μέρη. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση διαλύεται η ομάδα Δέλτα, η οποία αποτελείται από 252 άτομα και είχε συσταθεί με σκοπό «καταδρομικές επιχειρήσεις» σε διαδηλώσεις. Η ομάδα ΔΙΑΣ θα διασπαστεί σε τρία τμήματα: το ένα θα ενισχύσει τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής  Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), το δεύτερο θα ενταχθεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και το μικρότερο μέρος θα απορροφηθεί από την υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης.
Επίσης προβλέπεται τα μικρά αστυνομικά τμήματα -κυρίως της περιφέρειας- να συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα, ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Πυροσβεστική. Στόχος η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όσο για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του, ενώ πρόσθεσε πως θα έρχονται καταγραφικά μηχανήματα από τη Γερμανία.

efsyn.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1091638406495265006

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item