ΠΟΑΣΥ: Ωμή παρέμβαση στις εξελίξεις του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με την κατάθεση του Σ/N στη Βουλή

http://skaythess.gr/wp-content/uploads/2015/05/a-teapasa.jpg 
Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 506/1/41
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σήμερα (13-09-2015) και περί ώρες μεσημβρινές, κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», όπου, μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε διάταξη στο άρθρο 21 παρ. 3, με την οποία καταργούνται ρητώς και μάλιστα αναδρομικά από 02-07-2015 οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4331/2015.
Επισημαίνουμε ότι, οι ως άνω προς κατάργηση διατάξεις έδιναν τη δυνατότητα στις αντιπροσωπευτικότερες οργανώσεις των κλάδων ασφαλισμένων να μετατρέψουν τα Ταμεία τους, τόσο της Επικουρικής Ασφάλισης, όσο και της Πρόνοιας σε αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία μέχρι την 31-12-2015 και οι διατάξεις του τρίτου Μνημονίου (ν.4336/2015) περιόριζαν την εν λόγω προθεσμία, κατά τη γνώμη μας και μόνο για τα Επικουρικά Ταμεία, μέχρι την 31-08-2015.

Η Ομοσπονδία μας, όπως πολλάκις σας ενημέρωσε κατέθεσε εμπρόθεσμα την 31-08-2015 σχετικό φάκελο μετατροπής των τομέων Επικουρικών Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο, κάνοντας παράλληλα, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της προεκλογικής περιόδου, συναντήσεις με τους αρμόδιους Φορείς και πιέζοντας ασφυκτικά προς πάσα κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την ήδη παραπομπή του όλου θέματος στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ενώ αναμένουμε την ως άνω απάντηση του Νομικού Συμβούλου του προαναφερόμενου Υπουργείου, στηριζόμενοι στις μέχρι σήμερα ψηφισθείσες νομοθετικές διατάξεις, βρισκόμαστε τώρα προ της απειλής αναδρομικής κατάργησης μερικών εξ' αυτών των διατάξεων, που με το «έτσι θέλω» κάποιοι επεμβαίνουν στην κρίση της Νομικής Υπηρεσίας και καταργούν ήδη γεγενημένο δικαίωμα.
  • Άραγε, αποτελεί μνημονιακή δέσμευση η μη μετατροπή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο και αν ναι, ποιός ο λόγος του προαπαιτούμενου αυτού εφαρμοστικού μέτρου;;
  • Εντάσσεται η μη μετατροπή των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης και Προνοίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Χώρας και αν ναι, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εδώ και αρκετές δεκαετίες εφαρμόζουν παρόμοια μοντέλα διαχείρισης της περιουσίας των ασφαλισμένων τους;;
Για το λόγο λοιπόν αυτό και με σκοπό πάντα την προάσπιση των συνταξιοδοτικών εν γένει δικαιωμάτων των συναδέλφων μας (που αναδιατυπώνονται, χωρίς προς το παρόν να επηρεάζονται), αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας θα δώσει δυναμικό παρών στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του εν λόγω Νομοσχεδίου αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00, οπότε και θα τοποθετηθεί ο Πρόεδρος και ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας επί των διατάξεων του Νομοσχεδίου που μας αφορούν, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι εποχές και οι μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Χώρα μας απέναντι στους δανειστές δεν συγχωρούν εφησυχασμό από κανέναν!!
Καλείστε όλοι σε επαγρύπνηση και σε δυναμική στήριξη της Ομοσπονδίας μας όποτε αυτό απαιτηθεί !!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 3554473255180294186

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item