Oι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους...

Ιδού τι συμβαίνει όταν οι αρμόδιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στα μάτια της κοινής γνώμης και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο.

Άφησαν μια διμορία Υ.ΜΕ.Τ. αποτελούμενη απο δεκαπέντε άτομα να διαχειριστεί ένα πλήθος χιλιάδων προσφύγων διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες.

Χωρίς καμία διοικητική υποστήριξη, ενδεικτικό της κατάστασης οτι δεν υπήρχαν μεταφραστές, ασύρματη επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων αλλά μόνο τηλεφωνική, ούτε καν ανώτερος  αξιωματικός της οικίας διεύθυνσης ως συντονιστής των αστυνομικών δυνάμεων.

Ας αναλογιστούμε οτι το προσωπικό της διμοιρίας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τώρα ψάχνουν να βρουν το εξιλαστήριο θύμα κρύβοντας τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι προσπαθούν κάθε φορά να ρίξουν τις ευθύνες στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι συνθήκες εξυπηρέτησης των προσφύγων στο κέντρο καταγραφής, της απόλυτης εξαθλίωσης τους κατά την παραμονή τους και το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί είτε απο το συνωστισμό είτε απο διάφορες μετδοτικές ασθένειες.

Οι αστυνομικοί  αντιμετωπίζουν με ευγένεια ως ισότιμους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε δύσκολες συνθήκες  και επιφορτίζονται με καθήκοντα που δεν τους αναλογούν εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού του κράτους.
Oι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους...

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Μέλος Δ.Σ. ΕΑΣΥΑ
Αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΠΑΣΑ




Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 1121464513891863768

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item