Μηνυτήρια Αναφορά της ΕΑΣΥΑ για τη φύλαξη ευπαθών στόχων

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_128060/i-epanastatiki-autoamuna-pisw-apo-tin-epithesi-sta-mat.w_hr.jpg 
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πολλές φορές στο παρελθόν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στη φύλαξη ευπαθών στόχων. Έχουμε αντιδράσει κατά καιρούς με ανακοινώσεις και με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ έχουμε μεταφέρει την αγωνία μας τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν απροστάτευτοι τις παραπάνω φυλάξεις, σε όλες μας τις επαφές με την εκάστοτε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία. Η παραπάνω αγωνία μας μεταφέρθηκε πολλές φορές και στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, την Π.Ο.ΑΣ.Υ. καθώς και στα Γενικά Συμβούλια.


        Όλοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με συμπάθεια χωρίς όμως να έχει κανείς διάθεση να θέσει «τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων». Στις περισσότερες περιπτώσεις φύλαξης ευπαθών στόχων ενώ θα έπρεπε να επιτηρούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 141/1991 αυτοί αντιθέτως φρουρούνται από στατικές δυνάμεις. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας φρουρούν ακίνητοι και κατά μόνας στόχους ή μέσα σε αστυνομικά οχήματα, τα οποία πολλές φορές δεν λειτουργούν, αποτελώντας ουσιαστικά οι ίδιοι ανυπεράσπιστοι στόχοι και έκθετοι σε κάθε εγκάθετο εγκληματία που θέλει να πλήξει τη ζωή αστυνομικού και το κύρος του θεσμού της Αστυνομίας. Το πρόσφατο περιστατικό της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος της διμοιρίας αποκατάστασης τάξης που είχε διατεθεί προς φύλαξη των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι, διότι όλως παρανόμως διατέθηκε διμοιρία για σταθερή φύλαξη κατά παρέκκλιση της Υ.Α. 7001/1994 και μάλιστα στην επίμαχη περιοχή των Εξαρχείων!
        Η δική μας αποστολή είναι να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των αστυνομικών και να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη ότι προσφέρουμε το ανθρωπίνως δυνατόν για να προασπίσουμε τα δικαιώματά τους και να σώσουμε το υπέρτατο αγαθό, τις ζωές τους. Για αυτούς τους λόγους η Ένωσή μας προχώρησε στην υλοποίηση της προειδοποίησης που είχε θέσει κατά καιρούς και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητώντας να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων για το έγκλημα της έκθεσης (άρθρο 306 του Π.Κ.) και για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα προκύψει.
        Είμαστε αποφασισμένοι πλέον να φτάσουμε στη λύση του προβλήματος και να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον οι συνάδελφοί μας να αποτελούν στόχο εξάσκησης βαλλιστικών δυνατοτήτων του κάθε τρομοκράτη, ή του κάθε εγκληματία που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του στον εργαζόμενο αστυνομικό. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη συνεχόμενη ανομία που επικρατεί. Οι αστυνομικοί έχουν οικογένειες και δεν μπορούν να πηγαίνουν για υπηρεσία ως πρόβατα επί σφαγή.
Όποιος το επιτρέπει θα του αποδίδονται και οι ευθύνες που του αναλογούν! 
 
                   Για το Δ.Σ.                      - Ο -                                                                                   - Ο -
               Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 
O Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΣΥΑ με τον Νομικό μας Σύμβουλο έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
O Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΣΥΑ με τον Νομικό μας Σύμβουλο.

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2045735830497014619

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item