Δελτίο τύπου των Ομοσπονδιών Σ.Α. για την ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

23-2-2017a
Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 201/1/39ιβ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντονισμένο «σφυροκόπημα» δέχτηκε χθες η Κυβέρνηση από τους προέδρους των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, οι οποίοι κατήγγειλαν την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον των χιλιάδων συναδέλφων τους στην ενεργεία και στην αποστρατεία, που έδωσαν βροντερό «παρών» κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος. Μιας συγκέντρωσης -με κεντρικό σύνθημα «η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δυο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις»- που θα ζήλευαν πολλά από τα πολιτικά κόμματα τόσο για τον όγκο όσο και για το αγωνιστικό πάθος των συμμετεχόντων. Οι ένστολοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να δώσουν αγωνιστικά και δυναμικά τις οφειλόμενες απαντήσεις σε όσους τους απαξιώνουν και να απαιτήσουν σεβασμό και τήρηση των εξαγγελιών τις οποίες υπενθύμισαν με προβολές μέσω βίντεο γουόλ.
Ανάλογες αναφορές στις προεκλογικές υποσχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και στις πυκνές δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων υπουργών, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, έγιναν από τους ομιλητές, αναδεικνύοντας τα αιτήματά μας όσον αφορά την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών (αποφάσεις ΣτΕ), την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, το ειδικό μισθολόγιο και τα ισοδύναμα, το ασφαλιστικό σύστημα, τις περικοπές δαπανών, τις προσλήψεις αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και άλλα ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας που καθιστούν μαρτύριο την άσκηση του λειτουργήματος όλων των ενστόλων.
23-2-2017b
Τόσο με τις ομιλίες-παρεμβάσεις από το βήμα της συγκέντρωσης όσο και με τα εύστοχα συνθήματα των συγκεντρωθέντων, εστάλησαν ηχηρά μηνύματα τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τα πολιτικά κόμματα, απαιτώντας να μην προχωρήσουν στην ψήφιση νέων περικοπών, φέρνοντας ένα νέο μισθολόγιο, αλλά να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, ούτε να σκεφθούν να συνδιαλλαγούν πίσω από κλειστές πόρτες με τους τροϊκανούς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την επικινδυνότητα και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των ενστόλων.
23-2-2017c
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα κλιμακώσει τη δράση του ανεπηρέαστα από κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις μέχρι τελικής δικαίωσης. Τονίστηκε δε ότι η εποχή που άλλα υπόσχονταν πριν από τις εκλογές και άλλα έκαναν ως Κυβέρνηση, για τους ενστόλους ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα Σώματα Ασφαλείας με πνεύμα συναίνεσης έξω από τις προβλεπόμενες περικοπές των μνημονίων.
23-2-2017d
Στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Παύλος Χρηστίδης, ο πολιτευτής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων CESP και πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου κ. Ανδρέας Συμεού, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ. Γεώργιος Πέρρος.
23-2-2017e
Τη στήριξη στον αγώνα των Ομοσπονδιών, επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσιώτης και ο Χαράλαμπος Βουρτελίνος, ο υποψήφιος βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχαήλ Τολίκας, αντιπροσωπεία των Αστυνομικών Συνδικάτων Αλβανίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σαντεντίν Φύσα, οι επίτιμοι πρόεδροι της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. Γιώργος Καμαρινόπουλος και Δημήτρης Γεωργατζής, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δήμος Γόγολος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Νίκος Διαμαντής, ο πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής, προεδρεία και μέλη Συνδέσμων αποστράτων αστυνομικών, το Πανελλήνιο σωματείο ΠΣ 5ετούς υποχρέωσης και η Ένωση ΠΣ 5ετούς υποχρέωσης Ελλάδος, η Επιτροπή αγώνα συμβασιούχων πυροσβεστών, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών ΠΣ, η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ και άλλοι.
23-2-2017f
Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας προς το Κοινοβούλιο, με πρώτη στάση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θυροκολλήθηκε από τους προέδρους το σχετικό Ψήφισμα, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία των έξι Ομοσπονδιών επέδωσε το ίδιο Ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, μέσω των βουλευτών κ. Αντώνη Συρίγου και κας Γιώτας Κοζομπόλη, μελών της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
23-2-2017g
Αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το προεδρείο της Βουλής θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και θα μεσολαβήσει για να γίνει επιτέλους ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείο Οικονομικών, οι Ομοσπονδίες ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα, καλώντας τους Αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες και τους Λιμενικούς όλης της χώρας να σηκώσουν ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα και να προετοιμάζονται για την επόμενη ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
23-2-2017h
Αποτιμώντας σήμερα τη χθεσινή συγκέντρωση, οι Ομοσπονδίες θεωρούν ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή και διαβεβαιώνουν τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν νέες μορφές δράσης.
23-2-2017i
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 4977347614939716535

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item