ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε: Θέρμανση Αστυνομικών Υπηρεσιών

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTg9rEK-_GuZ6OYox4s97vr7TXYE5DfVGJ0H82T0Aumtfr6SgVi

ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε
1/2/2017 Θέρμανση Αστυνομικών Υπηρεσιών
Θέμα: Θέρμανση Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Το πρόβλημα της θέρμανσης των Αστυνομικών κτιρίων το αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και δη αυτές της Βορείου Ελλάδος, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν και τους -18 βαθμούς.
Η έλλειψη θέρμανσης πέρα από το πρόβλημα που δημιουργεί στους συναδέλφους, εγκυμονεί και μεγάλο κίνδυνο για τους κρατουμένους που φιλοξενούνται στα κρατητήρια των υπηρεσιών.
Όπως γνωρίζετε μέχρι την 31-12-2012 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες εφοδιάζονταν με πετρέλαιο από τις εφοδιαστικές μονάδες του Στρατού, με αντίστοιχη πιστοχρέωση των ΚΑΕ: 1511 (αφορά καύσιμα κίνησης) των δύο Υπουργείων (Δημόσια Τάξης & Εθνικής Άμυνας).
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με έγγραφό του (ορθά) απαγορεύει την χρησιμοποίηση καυσίμων κίνησης (πετρέλαιο) για την θέρμανση των Υπηρεσιών.
Το Υπουργείο μας, συμμορφούμενο με το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από 31-12-2012 σταμάτησε να εφοδιάζεται με πετρέλαιο από το Στρατό για την θέρμανση των Υπηρεσιών του.
Από 1-1-2013 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες αιτούνται πίστωσης από το 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών, προκειμένου προβούν σε αγορά καυσίμων θέρμανσης από το ελεύθερο εμπόριο για να θερμανθούν.
Επειδή όμως, οι εγκρίσεις από την Διεύθυνση Οικονομικών γίνονται με το σταγονόμετρο και με μεγάλη καθυστέρηση η οποία μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα (1) μήνα, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς θέρμανση.
Προτείνουμε όπως, προκειμένου οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να εφοδιάζονται με πετρέλαιο θέρμανσης από τις εφοδιαστικές μονάδες του Στρατού, αλλά και το Υπουργείο μας να είναι σύννομο όπως προβλέπει το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου, θα πρέπει το 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών να ζητήσει από το Γ.Ε.Σ. ανάλογες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, μεταφέροντας συγχρόνως την σχετική πίστωση από τον προϋπολογισμό του ΚΑΕ:1512 (που αφορά πετρέλαιο θέρμανσης) στον αντίστοιχο ΚΑΕ: 1512 του Γ.Ε.Σ. και στη συνέχεια αυτές τις ποσότητες να τις κατανείμει στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Με αυτή την διαδικασία πιστεύουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν το Χειμώνα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και δεν θα παρατηρηθεί το περσυνό και φετινό φαινόμενο με τα παγωμένα Αστυνομικά Κτίρια.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, ήδη το 2ο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών, το εφαρμόζει για την χορήγηση καυσίμων κίνησης από τον ΚΑΕ:1511 μέσω του Γ.Ε.Σ.
Θα πρέπει όμως η διαδικασία αυτή να αρχίσει από τώρα και όχι τελευταία στιγμή.
Επισημαίνεται δε, ότι ήδη υπάρχει δεσμευμένο κονδύλι στο 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών, στον προϋπολογισμό του 2017 και στον ΚΑΕ:1512, για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Το συγκεκριμένο κονδύλι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ως άνω διαδικασία.
Τρόπος υπάρχει, θέληση υπάρχει;
Για οποιανδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2027637177559227950

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item