Αγαπητέ Υπουργέ κόψτε το μάχιμο επίδομα από τα γραφεία και θα εκπλαγείτε.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160205/low/newego_LARGE_t_1101_54629734.JPG

Αγαπητέ Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, είδα τη δήλωσή σας πώς πλέον δουλεύει και ο απλός αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος, που δεν δούλευε μέχρι τώρα και εκπλήσσομαι...
Δηλαδή βάλατε σε τάξη την πράγματι χωλαίνουσα και διαρκώς ασθμαίνουσα Αστυνομία από το έγκλημα που διαρκώς προπορεύεται.
Όχι τίποτα άλλο αλλά σε μία επίσκεψή μου σε μία Διεύθυνση τρόμαξα από τον αριθμό των απασχολουμένων αστυνομικών σε  θέσεις γραφείων και σε ειδικότητες πάρεργου όπως λ.χ. κάτι σαν συντηρητή κτιρίου - και να απορώ οι άνεργοι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών που θα εργαστούν!
Μάλιστα δε, αντίκρυσα συνάδελφο να ακουμπάει τα χέρια της στα γόνατα, αφού δεν είχε γραφείο να σταθεί.
Μπορείτε να τους χορηγήσετε και βελονάκια να αρχίζουν να μας πλέκουν σεμέ να βάζουμε στις τηλεοράσεις μας όπως και κάλτσες, όταν πάμε σε επιχειρήσεις στα σύνορα. Τουλάχιστον να μην υποτιμούνε την νοημοσύνη μας. Αυτά δεν είναι μέγαρα, αλλά παλάτια. 
ΠΡΟΤΑΣΗ
Αγαπητέ, αν θέλετε να κάνετε ρηξικέλευθες τομές, τότε πρέπει να εκκενώσετε τα γραφεία ΑΜΕΣΑ καθώς πολλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Να ενισχύσετε τον ρόλο των αστυνομικών τμημάτων με πιο άμεση διεκπεραίωση στις ταυτότητες και στα διαβατήρια χορηγώντας την έκδοση στα ΚΕΠ με ηλεκτρονική ολοκλήρωση της υπογραφής από Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που θα του κοινοποιείται ηλεκτρονικός φάκελος. 
Στα ΚΕΠ να μεταταχθούν και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι (χωρίς να υπάρξει μεταβολή προς τα κάτω του εισοδήματός τους) και να αναλάβουν τις διοικητικές κυρώσεις των Κ.Υ.Ε. (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως και στους τόπους επιθυμίας τους και μόνο για να στελεχώσουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή (αδόκιμος όρος ο τοπικός αστυνόμος), όπως και το λοιπό πάρεργο της Αστυνομίας (επιδόσεις δικογράφων, κλπ.) συν την στελέχωση Γραμματειών και Επιτελείων και να βγουν όλοι οι αστυνομικοί (άνδρες-γυναίκες) στο πεζοδρόμιο και να μετρηθούμε πόσοι αλήθεια είμαστε. 
Γιατί για αυτό μας σπούδασε με υψηλές δαπάνες και κόστος το Κράτος, δίδοντάς μας ειδική εκπαίδευση (νομική όπως και αυτοάμυνα) για την πραγματική προστασία του πολίτη και την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.
 Όχι για να κολλάμε χαρτόσημα σε αιτήσεις και να επαναδιαβιβάζουν το ένα γραφείο στο άλλο ένα αίτημα με διαφορετικές ημερομηνίες, ούτε στον 21ο αιώνα να αποστελλόμαστε σε θνήσκοντα δημογραφικά χωριά να κοιτάμε κάθε πρωί αν ζουν οι συμπαθείς παπούδες και να μην εφαρμόζουμε ένα συνολικό πρότυπο δυναμικής και όχι στάσιμης αστυνόμευσης ακόμη και με κοινές περιπολίες όμορων τμημάτων γειτονικών περιφερειών και με εφαρμογή νέας χαρτογράφησης του εγκλήματος με real time crıme report χωρίς περίπλοκους αποδέκτες αλλά σε μία κεντρική βάση δεδομένων, χωρίς να μας τρομάξουν τα στατιστικά δεδομένα που θα προκύψουν. Μία χαρτογράφηση που να επιτρέψει με δομικές αλλαγές την ευελιξία στις κλητεύσεις του Κ.Π.Δ. όπως και στην πραγματική απονομή επιεικέστερης δικαιοσύνης χωρίς όμως αναβολές κι αναστολές.
Εκεί να δείτε τί θα συμβεί, όταν αφήσουν την θαλπωρή του γραφείου, που δεν ξέρουν αν είναι νύχτα ή μέρα έξω και που λαμβάνουν το μάχιμο επίδομα ειδικής απασχόλησης χωρίς να είναι μάχιμοι πραγματικά, εκτός εξαιρέσεων όπως κάποιων αποδεκατισμένων περιφερειακών τμημάτων. 
Κόψτε το μάχιμο επίδομα από τα γραφεία και τα πάρεργα και χορηγήστε σε ισοδύναμο επίδομα ως γραμματειακής απασχόλησης μόνο σε τρεις θέσεις γραμματέα σε κάθε τμήμα και σε επτά σε κάθε επιτελείο και θα έχετε αποτελέσματα που δεν φαντάζεστε στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.  
Κόψτε το μάχιμο επίδομα στα γραφεία και θα δείτε τι έχει να γίνει από αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο. Δεν θα χωράνε τα περιπολικά.  
Με πραγματικό σεβασμό για μία Ελλάδα που πρέπει να προχωρήσει μπροστά με σκληρές αλήθειες. 

https://3.bp.blogspot.com/-PV7oA6ltdw8/WKDyrsZ24sI/AAAAAAAAUtA/Prj_iVUjbwQFCDPAUK7_cZZ-tG269XefwCLcB/s1600/16665197_1865339257011284_9191291961561377114_o.jpg
13.02.2017

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός - Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών



Related

ΑΡΘΡΑ 5478806515521393792

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item