Δείτε ποια προνόμια των αστυνομικών που υπηρετούν στους «αδιάφθορους» καταργούνται!


Η Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών Αθήνας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει  με όλες της τις δυνάμεις για την επίλυση και την προαγωγή των πυρίκαυστων θεμάτων που ταλανίζουν την αστυνομική οικογένεια και όχι για οφίτσια και καρέκλες.

Όλο αυτό το διάστημα τα μέλη και οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΑ συνεχίσουμε  να  αναδεικνύουμε σημαντικά ζητήματα -προβλήματα , με επίκαιρες στοχευόμενες αναρτήσεις στο blog's μας, με προτάσεις μας στα συλλογικά μας όργανα (ΕΑΣΥΑ -ΠΟΑΣΥ,με παρεμβάσεις προς την Φυσική Ηγεσία, προς τα Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις εργασίας κοντά στους συναδέλφους και στις υπηρεσίες ,προσπαθώντας πάντα να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας.

Έτσι στο στο 26ο Πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, 8 αντιπρόσωποι της ΕΑΣΥΑ και μέλη της Π.Α.Σ.Α. Αθήνας σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο της Ένωσης Λευκάδας  Κόντα  Ορέστη και τον Αντιπρόσωπο της Ένωσης Ν/Αττικής Μαυρόπουλο  Ευάγγελο μέλος της Α.Κ.Ν.Α. Ν/Αττικής ,ανάμεσα στις προτάσεις που κατέθεσαν στο προεδρείο του συνεδρίου για να συμπεριληφθούν  στο διεκδικητικό πλαίσιο και στο ψήφισμα ήταν και η κατάργηση της προνομιακής μεταχείρισης που επιφύλασσαν οι ισχύουσες διατάξεις για τους υπηρετούντες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας,  οι οποίοι μετά τη λήξη της θητείας τους, μπορούσαν να μετατίθενται όπου εκείνοι επιθυμούσαν.

8.Άμεση κατάργηση του άρθρου 4 παράγραφος 6 του Ν.2713/99 που προβλέπει την κατ' εξαίρεση μετάθεση αστυνομικών υπηρετούντων στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, στον τόπο επιθυμίας τους.

Με αυτό τον τρόπο βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι ώστε να δοθεί ένα τέλος στη δυνατότητα που είχαν  οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να μετατίθενται σε υπηρεσίες του τόπου συμφερόντων τους μετά τη λήξη της θητείας τους ακόμη και αν δεν υπήρχε κενή οργανική θέση.




Δείτε εδώ τις προτάσεις που καταθέσαμε στο  26ο Πανελλαδικό συνέδριο της  ΠΟΑΣΥ



 Δείτε ποια προνόμια των αστυνομικών που υπηρετούν στους «αδιάφθορους» καταργούνται!


1 Καταργείται η δυνατότητα που είχαν να μετατίθενται σε υπηρεσίες του τόπου συμφερόντων τους μετά τη λήξη της θητείας τους ακόμη και αν δεν υπήρχε κενή οργανική θέση.

2 Καταργείται η δυνατότητα μετάθεσης στους «αδιάφθορους» νεοεξερχόμενων υπαστυνόμων και αστυφυλάκων και καθιερώνεται ως απαιτούμενο προσόν η εξαετής προϋπηρεσία από την έξοδό τους από τις σχολές.

3. Καταργείται το κώλυμα της συμπλήρωσης 35ετίας μέσα στην επόμενη πενταετία από την ημερομηνία επιλογής του ενδιαφερόμενους.

4. Η θητεία των υπηρετούντων στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μειώνεται στα 3 με παράταση μέχρι και τρεις φορές για ένα έτος κάθε φορά, από τα 4 χρόνια και τη δυνατότητα ανανέωσης για 3 επιπλέον, που ισχύει τώρα.

5.Αλλάζει , η διαδικασία επιλογής του διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς προστίθεται ως προϋπόθεση για τον ορισμό του η πρόταση από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για πρώτη φορά καθιερώνεται διετής θητεία.

6.Καθιερώνεται ως κώλυμα για την μετάθεση/παραμονή στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η συμμετοχή σε δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί το άμεμπτο του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτή.

                                                  Η  Γραμματεία της


      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΑΣ

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 6774607623205851559

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item