ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε : «Δυσλειτουργία στην πραγματοποίηση δαπανών από την Ελληνική Αστυνομία»


 http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20151225/engine/assets_LARGE_t_420_54614836_type12140.jpg

 Σε μια περίοδο όπου οι πιστώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι περιορισμένες και η προέγκριση των δαπανών από  το Αρχηγείο γίνονται με το σταγονόμετρο, η οριστική έγκριση για την πραγματοποίηση των δαπανών από την  Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Διεύθυνση Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΓΔΟΕΣ) η οποία είναι ο τελικός Διατάκτης,  έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να δυσλειτουργούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη έγκαιρη έγκριση από την ΓΔΟΕΣ των αιτημάτων πίστωσης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης τα οποία είχαν υποβληθεί την 3 & 9-1-2017 από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν στους -20 βαθμούς κελσίου. Ενώ είχαν πάρει προέγκριση από την Διεύθυνση Οικονομικών οι δαπάνες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επειδή δεν είχαν πάρει την έγκριση της ΓΔΟΕΣ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι με αυτές τις θερμοκρασίες να βρίσκονται στο έλεος του χιονιά και της παγωνιάς. Μόνο μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών την 19-1-2017, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και την ίδια μέρα πήραν την έγκριση της ΓΔΟΕΣ και πραγματοποιήθηκε η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι όπως λανθασμένα γράφηκε σε ηλεκτρονικό σάιτ ότι υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια και δεν απορροφήθηκαν.
Το παραπάνω δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα δυσλειτουργίας, σήμερα δεν υπάρχουν εγκρίσεις πιστώσεων για γραφική ύλη, μελάνες εκτυπωτών, ελαστικά, συντηρήσεις ανελκυστήρων κλπ (όλες οι Υπηρεσίες έχουν ξεμείνει από γραφικά, ελαστικά, μελάνες κλπ.). Οι δαπάνες που έγιναν τα έτη 2015 και 2016 δεν πληρώθηκαν, διότι ο Επίτροπος τις χαρακτήρισε μη νόμιμες θεωρώντας ότι έγινε κατάτμηση αυτών.
Προκειμένου να ξεπερασθεί το πρόβλημα των εγκρίσεων δαπανών θεωρούμε ότι θα πρέπει:
           α) Να υπάρξει Νομοθετική ρύθμιση για τις ήδη πραγματοποιηθείσες δαπάνες των παρελθόντων ετών (2015, 2016), ώστε αυτές να πληρωθούν άμεσα.
β) Να υπάρξει Νομοθετική ρύθμιση, για απλούστευση των διαδικασιών προμηθειών – παροχής υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της, ώστε να μην διέπονται από τις ίδιες διατάξεις που αφορούν τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε)
 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7592687828132067970

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item