Συνάντηση της Ένωσης Θεσσαλονίκης με τον νέο Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

http://www.eayth.gr/images/daeth17.jpg 

Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       
  Το Προεδρείο της Ένωσής μας συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ.
  Τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν ο τρόπος διάθεσης και μετακίνησης των διμοιριών, που ως αποτέλεσμα έχουν την παρατεταμένη ταλαιπωρία των δυνάμεων και την δημιουργία σοβαρών πλέον προβλημάτων στην οικογενειακή και προσωπική ζωή των συναδέλφων.
  Τονίστηκε η αναγκαιότητα επανέναρξης των εκπαιδεύσεων των διμοιριών, οι οποίες ελαχιστοποιήθηκαν τα τελευταία έτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αξιόμαχο των συναδέλφων.
  Ο τρόπος φύλαξης ευπαθών στόχων και κτιριακών εγκαταστάσεων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά τους Αστυνομικούς της ΔΑΕΘ. Τα τελευταία γεγονότα με τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον διμοιριών, και οι αλλεπάλληλες επιθέσεις από ομάδες ατόμων στις διμοιρίες που φυλάνε σταθερούς στόχους, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη του λανθασμένου τρόπου χρήσης των διμοιριών. Η Ένωση αιτήθηκε την τήρηση των προβλεπομένων και την εξασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους φυλασσόμενους στόχους.
  Οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, ούσες υποστελεχωμένες, διαθέτουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στη φύλαξη στόχων κατά μόνας, αρμοδιότητα που υπάγεται σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση δυσλειτουργιών στην Υπηρεσία και τη συσσώρευση δεκάδων οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων. Διαχρονικό αίτημά μας, το οποίο ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, είναι η αποδέσμευση των συναδέλφων μας από το συγκεκριμένο πάρεργο.
  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην υλικοτεχνική υποδομή της Υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα, στις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στην χορήγηση ειδών ένδυσης, αλλά και στην κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων. Οι συνεχόμενες μετακινήσεις εκτός έδρας και ο πεπαλαιωμένος στόλος απαιτούν άμεση ενίσχυση της ΔΑΕΘ με νέα υπηρεσιακά οχήματα.
  Από πλευράς του ο κ. Ταξίαρχος, μας δήλωσε ότι σκοπός του είναι να επιλύσει όσα προβλήματα μας ταλανίζουν για χρόνια και αναγνωρίζει την πολυετή προσφορά των συναδέλφων της ΔΑΕΘ.
  Το Προεδρείο μας αναμένει από τον κ. Ταξίαρχο, ο οποίος εδώ και χρόνια υπηρετεί στη ΔΑΕΘ και είναι γνώστης των προβλημάτων της Υπηρεσίας, να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια ζητήματα και να ανυψώσει το ηθικό των υπηρετούντων στη ΔΑΕΘ.
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6932649076

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 5487349670612066833

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item