Ένωση Αθηνών : Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Αποτέλεσμα εικόνας για στο Α.Τ. και Τ.Α. Ακροπόλεως
Με έκπληξη διαβάσαμε την δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαου ότι επί θητείας του, οι αστυνομικοί στα Αστυνομικά Τμήματα πλέον εργάζονται.
Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του, αλλά ίσως δεν έχει ενημερωθεί για το γεγονός ότι εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, χωρίς τη χορήγηση εβδομαδιαίων ημερήσιων αναπαύσεων για ξεκούραση, με ακατάσχετα ωράρια αφού δεν τηρείται η εβδομαδιαία ανακοίνωση της υπηρεσίας τους, με διαταγές για λήψη μέτρων τάξης και ασφαλείας σε γνωστές στην Υπηρεσία συναθροίσεις και εκδηλώσεις, μόλις λίγες ώρες πριν την τέλεσή τους, δίχως τη χορήγηση του προβλεπόμενου εξοπλισμού για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους (ληγμένα αλεξίσφαιρα, αναλογικοί ασύρματοι, ακατάλληλα οχήματα). Κατά τ’ άλλα όμως εργάζονται.

Καλούμε τον κύριο Υπουργό να επισκεφθεί τα κεντρικά τμήματα της Αθήνας, και μαζί μας αν επιθυμεί, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και όχι ότι του μεταφέρεται, τις εκατοντάδες ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στους συναδέλφους μας, καθώς και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν, λόγω της έλλειψης συνεργείων καθαρισμού, όπως διαπιστώνει η Ένωσή μας κατά τις επισκέψεις της στα Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου, με τους Διοικητές πλέον να "σηκώνουν τα χέρια ψηλά", αφού το προσωπικό που έχει απομείνει, δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των Υπηρεσιών.

Όσο για το ερώτημα, που οφείλεται αυτή η μεγάλη έλλειψη προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων της Αθήνας, μια ματιά στη διάταξη της Υπηρεσίας τους αρκεί για να παρατηρήσει κανείς ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ κατέχει οργανική θέση σε κεντρικά τμήματα, διατίθεται προς υπηρεσία αποκλειστικά στη φύλαξη των γραφείων κυβερνητικού κόμματος ή είναι αποσπασμένος στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, με αποτέλεσμα οι λιγότερο «τυχεροί» συνάδελφοι που μένουν πίσω στα τμήματα να καλούνται να εργάζονται σαν «σύγχρονοι σκλάβοι» για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες της Υπηρεσίας τους, περιμένοντας και αυτοί μήπως σταθούν «τυχεροί» και έρθει η σειρά τους για να «αποδράσουν» !!!.
Και ενώ οι Υπηρεσίες των Αθηνών στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ακόμη και σήμερα αποσπώνται αστυνομικοί για φύλαξη πολιτικών στόχων…. προφανώς για να εργαστούν!!!
Επίρρωση των ανωτέρω καταγγελιών μας αποτελεί η επίσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας στο Α.Τ. και Τ.Α. Ακροπόλεως όπου οι συνάδελφοι μας περιέγραψαν την ζοφερή υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

Επειδή προφανώς κάποιοι έχουν μάθει να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, η Ένωση Αθηνών διαμηνύει προς τη Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ότι όπως έπραξε το καθήκον της για τη διασφάλιση της ζωής των μελών της που διατίθενται ακίνητοι στη φύλαξη στόχων, το ίδιο θα πράξει και για τη διασφάλιση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων τους.
                          Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
                                             
       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6290452654817247871

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item