Παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών

Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/225
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μετά από την αποφασιστική και επίμονη στάση μας, να μην αποχωρήσουμε από το Υπουργείο, αν δεν λάβουμε έστω τη στοιχειώδη ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναφορικά με τις ρυθμίσεις που προωθεί ερήμην μας, κι ενώ αρχικά κλείστηκε ραντεβού με την Διευθύντρια του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη, κα Θεώνη Κουφονικολάκου, για την Παρασκευή, τελικά η ίδια διαπιστώνοντας την ανυποχώρητη στάση μας επέστρεψε εσπευσμένα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και δέχθηκε να συναντηθεί μαζί μας προκειμένου να ακολουθήσει αμοιβαία μακροσκελής συζήτηση.
Από την πλευρά μας εκφράσαμε κατ' αρχήν την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι η συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα καίτοι την έχουμε ζητήσει από πέρυσι και παρά τη διαμαρτυρία μας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου υπήρξε δέσμευση από το Γραφείο του Υπουργού να γίνει άμεσα η συνάντηση αυτή. Τονίσαμε στην κα Κουφονικολάκου ότι οι ένστολοι έχουν εξαντληθεί από τις περικοπές τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά διότι η απουσία διαλόγου και η έλλειψη ενημέρωσης με ευθύνη της Κυβέρνησης, προκαλούν την παραφιλολογία και τη σεναριολογία λόγω της απαράδεκτης τακτικής του οικονομικού επιτελείου να συνομιλεί με υπηρεσιακούς παράγοντες, παρακάμπτοντας προκλητικά τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των εργαζομένων. Αποτέλεσμα αυτών είναι να επιτείνεται η αγωνία όλων με δεδομένο ότι και η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει διάθεση συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ αφενός για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, ούτε έχει αποτρέψει τελικά το πάγωμα των μισθολογικών μας ωριμάνσεων και προαγωγών, συνεχίζοντας την πολιτική του εμπαιγμού με τη «θεωρία» των ισοδυνάμων μέτρων, που ουδείς τελικά γνωρίζει τι ακριβώς έχει προταθεί για αυτά από τα συναρμόδια υπουργεία.
Η κα Κουφονικολάκου, από την πλευρά της, επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, τονίζοντας ότι αυτή δεν επιτρέπει την άμεση συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθόσον το κόστος μιας τέτοιας απόφασης κυμαίνεται περί τα 600.000.000 ευρώ μαζί με τα αναδρομικά, ενώ για το άλλο μείζον ζήτημα, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, επέρριψε τις ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία που δεν έχουν διασφαλίσει τα ισοδύναμα μέτρα. Κατόπιν αυτού, θα εξεταστούν όπως είπε, στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου.
Όσο για την κατάρτιση του νέου ειδικού μισθολογίου, απάντησε ότι στο Υπουργείο επεξεργάζονται διάφορα σενάρια μη ανακοινώσιμα, επειδή δεν είναι τα τελικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, αφού η ψήφισή του τοποθετείται περίπου μετά από δυόμιση μήνες από σήμερα και στο διάστημα αυτό θα μεσολαβήσει συνάντηση με τον κ. Υπουργό για να καταθέσουμε και εμείς τις τελικές μας προτάσεις ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Επανέλαβε δε τη θέση της Κυβέρνησης ότι το συνολικό κόστος του νέου μισθολογίου θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και ότι η τυχόν συμπίεση των μισθών των χαμηλόβαθμων θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας της «προσωπικής διαφοράς».
Άλλα ειδικότερα ζητήματα που μας απασχολούν και τέθηκαν, ήταν το επίδομα εξομάλυνσης που έχει δοθεί στους στρατιωτικούς και σκανδαλωδώς δεν θεσμοθετείται για τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και η λειτουργία του ΕΦΚΑ, δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου ως προς τις καταβαλλόμενες εισφορές (μάχιμη 5ετία, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας, αναγνώριση χρόνου σπουδών κλπ).
Ανταπαντώντας στη συνέχεια σε όλα αυτά, τονίσαμε ότι για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μοναδική ορθή και δίκαιη απόφαση αποτελεί η πλήρης συμμόρφωση της Κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ήτοι η επαναφορά των μισθών των ενστόλων στα επίπεδα του 2012.
Είναι σαφές, ότι μετά και από την σημερινή ενημέρωση, αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της Κυβέρνησης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα προχωρά στην πρώτη κατά το νέο έτος πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος.
Απαντάμε στις κυβερνητικές προκλήσεις και στα ψέματα των δυο τελευταίων ετών, με τη μαζική μας συμμετοχή και αποφασιστικότητα.
Η κλεψύδρα της υπομονής μας άδειασε!
Γενικός ξεσηκωμός!!!
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος 

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 409979938614861507

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item