Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πρώην Τ.Π.Δ.Υ


ΠΡΟΣ :
 Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΚΟΙΝ:
ΜΕΛΗ Ε.Α.Υ. Κυκλάδων

 ΘΕΜΑ:  Αναπάντητα  ερωτήματα σχετικά με το πρώην Τ.Π.Δ.Υ
 Στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων (Αθήνα,30/31-01-2017) μεταξύ των άλλων ζητημάτων μεγάλο μέρος των συνεδριάσεων απασχόλησε και το ζήτημα που ανέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα με το πρώην Τ.Π.Δ.Υ και προκάλεσε την εύλογη ανησυχία των συναδέλφων μας.
Η  Ομοσπονδία μας, ορθά, απέστειλε σειρά  ερωτημάτων με το υπ΄αριθμ.509/7/3 από01/01/2017 έγγραφο της προς τον  Διοικητήτου Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. κ. Αθανάσιο ΚΑΠΟΤΑ για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό μας.
Μεταξύ των ερωτημάτων ήταν και τα εξής:
 «11.Εμείς, ως αστυνομικοί και ειδικότερα οι ασφαλισμένοι στα ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, με βάση τη νομοθεσία, προαιρετικά και μετά από αίτηση, ασφαλίζονται στο Ταμείο Προνοίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στις σειρές αστυνομικών από το 1999 έως το 2007 περίπου, δεν υπήρχε αίτημα από πλευράς των ασφαλισμένων, αλλά η διοίκηση τους διενεργούσε κρατήσεις υπέρ του εν λόγω ταμείου. Τώρα, πολλοί εξ αυτών των συναδέλφων, κάνουν αίτηση για να τους επιστραφούν οι κρατήσεις και να διαγραφούν από το Ταμείο, καθόσον δεν υπάρχει αίτημα δικό τους.
Πείτε μας τι γίνεται με τη διαγραφή; Μπορεί να γίνει; Επιστρέφονται οι κρατήσεις όλες ή συγκεκριμένων ετών;
Θα θέλαμε, να εκδοθεί εγκύκλιος από μέρους σας, η οποία θα διαλαμβάνεται του όλου θέματος ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση από διάφορα γραφεία νομικών. Παράλληλα, θα θέλαμε να μας πείτε και τη γνώμη σας επί του θέματος, δηλαδή αν πράγματι έχει γίνει παράνομα η εγγραφή στο Ταμείο και επιστραφεί ένα μέρος των κρατήσεων, θα πρέπει να συνεχίσουν την ασφάλιση σε αυτό ή να διαγραφούν;»
Με το υπ΄ αριθμ 509/7/3β από 14/02/2017 η Ομοσπονδία μας ανακοινώσε τις απαντήσεις που έλαβε, συγκεκριμένα στα ανωτέρω ερωτήματα δίνεται η εξής απάντηση:

  «Ζ) Το πρόβλημα που προέκυψε με τη χορήγηση βεβαίωσης υπαγωγής στο πρώην ΤΠΔΥ, η οποία ήταν απαραίτητη για την υποβολή αιτήματος διαγραφής από το προαναφερόμενο Ταμείο, αναμένεται εντός της εβδομάδας η έκδοση νέας Διαταγής εκ μέρους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού / ΑΕΑ, με επισυναπτόμενο σχέδιο αίτησης, απευθείας προς το πρώην ΤΠΔΥ νυν ΕΤΕΑΕΠ, το οποίο και θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις χωρίς να ζητάει πλέον τη βεβαίωση υπαγωγής στο εν λόγω Ταμείο από τον αιτούντα τη διαγραφή. Επισημαίνεται ότι, διαγράφονται μόνο οι συνάδελφοι νέοι ασφαλισμένοι που ανήκουν στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, δεν είχαν λάβει γνώση από την Υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν είχαν ζητήσει την υπαγωγή τους, ήτοι οι σειρές από το 1999 έως το 2006.»
    Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν εδόθη καμία απάντηση επί της ουσίας των ερωτημάτων και οι συνάδελφοι μας θα παραμείνουν στο σκοτάδι σχετικά με αυτά τα ζητήματα.
 
   Για το λόγο αυτό  παρακαλούμε όπως η Ομοσπονδία μας προβεί εκ νέου σε ενέργειες προς αποσαφήνιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 8601740357969843975

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item