Ένωση Θεσσαλονίκης : Αντικαταστατικές συμπεριφορές και λαϊκιστικές ενέργειες παραπλανούν τους συναδέλφους. Μόνο η Ένωση εκπροσωπεί τα μέλη της!

https://3.bp.blogspot.com/-6Kk3AWGtmpU/V2Dx19Bvf4I/AAAAAAAAyAw/n4rG6MMe5b47XAocRY91ekqyFAqvxZHsQCLcB/s1600/astinomia_0.jpg 
Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2017   

   Την 20 Ιανουαρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης παρουσία έντεκα μελών της όπου εισήχθη θέμα στην ημερήσια διάταξη για την λήψη απόφασης για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς όσον αφορά τη φύλαξη ευπαθών στόχων από διμοιρίες της ΔΑΕΘ. 
  Κατά τη συνεδρίαση ο Αναπλ. Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιώργος ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ αιτήθηκε την επέκταση της μηνυτήριας αναφοράς και για τους λοιπούς στόχους της ΓΑΔΘ.
  Και οι δυο προτάσεις ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από τα παρόντα μέλη της Ένωσης.
  Από την επομένη το προεδρείο, σε συνεννόηση με τη νομικό σύμβουλο της Ένωσης κα Παναγιώτα ΦΑΡΜΑΚΗ, ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια για τη συλλογή στοιχείων και έρευνα περιστατικών ώστε η μηνυτήρια αναφορά που θα κατατεθεί στον κ. Εισαγγελέα να είναι πλήρης, εμπεριστατωμένη και χωρίς νομικά κενά. 
  Μέχρι σήμερα η Ένωση έχει προχωρήσει στην κατόπτευση όλων των στόχων της πόλης, έχει συγκεντρώσει 150 αναφορές μελών μας και στοιχεία για επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εις βάρος διμοιριών ή συναδέλφων μας που φυλάνε στόχους κατά μόνας σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα στον κ. Γεν. Γραμματέα του υπουργείου μας για όλες τις σκοπιές που κατά τη γνώμη μας δεν τηρούν τα προβλεπόμενα. Όλα αυτά τα έγγραφα έχουν ήδη προσκομισθεί στη νομικό σύμβουλο για την σύνταξη και κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.
  Χθες με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μια συνδικαλιστική παράταξη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο ζήτημα, επικαλούμενη ότι εκπροσωπεί νόμιμα τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης.
  Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και αντικαταστατική αφού μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος των αστυνομικών της ΓΑΔΘ είναι η ίδια η Ένωση και κανένας άλλος. 
  Σημειωτέων, ουδέποτε η συγκεκριμένη παράταξη δεν εισήγαγε το εν λόγω θέμα προς συζήτηση σε κάποιο Δ.Σ. όπως θα έπρεπε βάσει καταστατικού.
  Καθώς μια τέτοια ενέργεια ελλοχεύει τον κίνδυνο παραπλάνησης των άρχων, και ενδεχομένως να δημιουργήσει σύγχυση στα μέλη μας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι η Ένωση είναι ο μοναδικός νόμιμος εκλεγμένος εκπρόσωπος τους και σε αυτή πρέπει να απευθύνονται για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 ρητά αναφέρει στο αρθ. 4 ότι “Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την πραγματοποίηση των σκοπών τους δικαιούνται μεταξύ άλλων:
  Να αναφέρονται στις διοικητικές και άλλες αρχές για κάθε ζήτημα που αφορά τους σκοπούς τους, τα μέλη τους τις εργασιακές και γενικότερα επαγγελματικές σχέσεις και τα συμφέροντα των μελών τους.
  Να καταγγέλλουν και να εγκαλούν στις διοικητικές και δικαστικές αρχές τις παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και των κανονισμών ή οργανισμών που αφορούν τις ίδιες ή τα μέλη τους.”
  Ενώ το άρθρο 30α Π.11 αναφέρει ότι “Μόνο οι ενώσεις Αστυνομικών, που συνιστώνται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αστυνομικών.” 
  Αν οι παρατάξεις θεωρούν ότι είναι ανώτερες των Ενώσεων και μπορούν να λειτουργούν αυτόβουλα, τις ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες τους αυτές έχουν και ποινικές προεκτάσεις.
  Όσον αφορά τις συνεχόμενες αντικαταστατικές συμπεριφορές ορισμένων εκλεγμένων που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, επισημαίνουμε ότι τις δύσκολες στιγμές που περνάμε απαιτείται συνδικαλιστική ωριμότητα και σύνεση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. 
  Η χθεσινή κίνηση είναι εμφανές ότι προκλήθηκε για να απαξιώσει την προσπάθεια και την έρευνα της Ένωσης και αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό, την απαξίωση και δημιουργεί ερωτήματα για απώτερο στόχο της, ιδίως όταν υποκινείται από συνδικαλιστές. 
  Η Ένωση θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα μέλη της, βάσει του καταστατικού της και όσων απορρέουν από αυτό, χωρίς πατρόνες και υποδείξεις που κάτω από την ομπρέλα της συνδικαλιστικής ταυτότητας βλάπτουν την εικόνα της Ένωσης και του Σώματος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ, ΔΟΛΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΜΑΖΝΕΪΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 943362134045543757

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item