Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) Οι άνθρωποι που "παίζουν με τις βόμβες"

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/teem-stadiou-630_0.jpg?itok=4Eb9c8-r

Είναι οι άνθρωποι που "παίζουν" με τις βόμβες, όχι επειδή έχουν κάποια τρέλα, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά διότι είναι αρκετά υπεύθυνα και  άριστα εκπαιδευμένα πρόσωπα για να προστατεύουν όλους εμάς, όταν συντρέχουν λόγοι.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ΤΕΕΜ ιδρύθηκε επίσημα το 1987 και  έχει ως αποστολή την επισήμανση, περισυλλογή και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Επίσης, διενεργεί τις ειδικές έρευνες σχετικά με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 Μονάδες του Τ.Ε.Ε.Μ. βρίσκονται εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Στελεχώνεται από εθελοντές Αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται συνεχώς.
 Οι πυροτεχνουργοί της Αθήνας αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές και εκτός Αττικής, όταν συντρέχουν λόγοι μετακίνησής τους.
Η επικινδυνότητα της αποστολής των πυροτεχνουργών, είναι αυτονόητο ότι τους υποχρεώνει να διατηρούνται πάντα σε άριστη ψυχοσωματική  κατάσταση. Και ασφαλώς να είναι άριστα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι όχι μόνο με Ιώβεια υπομονή, αλλά και με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, που θα τους κάνει να είναι όσο γίνεται πιο λίγο εκτεθειμένοι στους κινδύνους.
  Η Υπηρεσία διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως: ρομπότ, τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών και ακτινογραφικά.
  Έχουν επίσης στη διάθεσή τους  ειδικά σκυλιά (η ομάδα Κ9)  για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, που αποτελούν τον αχώριστο σύντροφό τους σε αρκετές αποστολές.  Είναι εκπαιδευμένα να τα εντοπίζουν, ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία όπου μένουν ακίνητα περιμένοντας την επιβράβευση του συνοδού τους.

Στο ΤΕΕΜ υπηρετούν αστυνομικοί με μακρά και επίπονη εκπαίδευση στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, υπηρετούν άνθρωποι με ισορροπημένη ψυχοδιανοητική κατάσταση, έχουν τη δύναμη να επιβάλλονται στον εαυτό τους, δεν είναι εν ολίγοις οι "τρελοί που παίζουν με τις βόμβες", όπως πολύ απλοϊκά πιστεύει ο πολύς κόσμος.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΕΜ έχει ασχοληθεί περίπου με χιλιάδες περιστατικά όλων των κατηγοριών (προληπτικές έρευνες χώρων, απειλητικά τηλεφωνήματα, έρευνα μετά από έκρηξη ή φωτιά, ύποπτα αντικείμενα). Έχουν μάλιστα εξουδετερωθεί εκατοντάδες βόμβες πριν εκραγούν.
Είναι αλήθεια ότι καθ' ένα από αυτά τα περιστατικά αποτελεί και μια ξεχωριστή επιτυχία. Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το έργο των πυροτεχνουργών παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο των ερευνών.


Π.Α.Σ.Α. ΑΘΗΝΑΣ 







Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20161212/low/newego_LARGE_t_1101_55062705.JPGΣχετική εικόναΣχετική εικόνα

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 793516547422598604

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item