Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για ζητήματα που αφορούν το Αστυνομικό Προσωπικό.

 
Αθήνα, 03 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/223
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 03-02-2017 και μεσημβρινές ώρες συνάντηση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ, προκειμένου να εξευρεθούν άμεσες λύσεις σε ζητήματα που έχουν ανακύψει και αφορούν το Αστυνομικό Προσωπικό.

Η συνάντηση έλαβε χώρα παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγορίου ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ καθώς και μελών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και μελών των Προεδρείων των Ενώσεων της Αττικής, με κυρίαρχα ζητήματα προς συζήτηση, το θέμα που έχει προκύψει με το Τ.Π.Δ.Υ., το ζήτημα της απαρχαιωμένης ενδοεπικοινωνίας, μέσω ασυρμάτων, το ζήτημα των μετακινήσεων με τα Μ.Μ.Μ. καθώς και το ζήτημα της καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια.
Στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση καταστήσαμε σαφές ότι είναι απαιτητό να εξευρεθούν άμεσες λύσεις προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας αλλά και να εξασφαλιστούν σε αυτούς συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής έτσι όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις των νόμων.
Από πλευράς ηγεσίας μας έγιναν γνωστά τα κάτωθι:
• ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Τ.Π.Δ.Υ.
Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα που δημιουργήθηκε και για το οποίο επιδόθηκε το υπ΄ αριθμ. 509/7/2α από 30-01-2017 έγγραφό μας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερωθήκαμε ότι με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τ.Π.Δ.Υ. προκειμένου να διευκρινιστεί από ποια Υπηρεσία θα χορηγείται στους αιτούντες συναδέλφους η απαιτούμενη βεβαίωση υπαγωγής στο Τ.Π.Δ.Υ. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.
• ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Μ.Μ.Μ.
Μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στην Αττική αφού το προσεχές διάστημα θα συναφθεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων Αρχών, προκειμένου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ., να έχουν χορηγηθεί έγκαιρα ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου για το αστυνομικό προσωπικό του λεκανοπεδίου Αττικής, ως αντιστάθμισμα στις υπηρεσίες ασφάλειας που προσφέρουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Αττικής στους σταθμούς των Μ.Μ.Μ.
• ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Για το ζήτημα της καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια ενημερωθήκαμε ότι ο διαγωνισμός για τη σύναψη σύμβασης καθαριότητας με ιδιωτική εταιρεία που εκκρεμεί από αρχές του έτους 2016, για όλη τη Χώρα, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί κατά το μήνα Μάιο τρέχοντος έτους και θα οδηγήσει σε οριστική επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τότε δυστυχώς θα πραγματοποιούνται οι γνωστές προσωρινές μηνιαίες συμβάσεις από τις διαχειρίσεις των Υπηρεσιών με τα γνωστά κενά χρονικά διαστήματα κατά τα οποία όπως έχουμε πολλάκις καταγγείλει και δημοσιοποιήσει δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής στους εργαζόμενους αστυνομικούς και στους πολίτες που επισκέπτονται τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
• ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ
Τέλος, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του πεπαλαιωμένου αναλογικού συστήματος ενδοεπικοινωνίας μας δόθηκε διαβεβαίωση ότι άμεσα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα (TETRA) ενδοεπικοινωνίας το οποίο θα παρέχει επιτέλους την απαιτούμενη ασφάλεια στην επικοινωνία των ασυρματικών κέντρων με τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς.
Η Ομοσπονδία σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο παρακολουθεί όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων παρεμβαίνοντας στους αρμόδιους παράγοντες και ενημερώνει υπεύθυνα, δίνοντας λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 3758123152677273857

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item